Sunday, 18 December 2016

Kulit Tak Cantik?? Jangan biarkan Diri Anda Diselubungi Misteri

The face is where the visible and invisible meet, where the inner and outer beauty connect - YasminHani

Sebenarnya masa tengah menaip ni Kak Naj ada konflik dengan kulit muka. Agaknya simptom 35 tahun makin ketara kot. Nak-nak tetiba ada ofismate tanya apa rahsia kulit cantik. Nak tergelak besar!😂😂



Sebenarnya Kak Naj ni pemakan sayur dan buah. Tegar! Dari kecik sampai umur 35 tahun ni. Rasanya sebab tu tak banyak masalah kulit. Tambah pulak konsisten suplemen sejak 2012. So kulit kekal maintain sihat je..

Tapi Kak Naj saaangatt tak rajin bab skincare. Kalau berjaya cuci muka balik kerja pun dah bertuah sangat lah..SPF bagai memang tak lah. Tapi sejak busy tahap gaban since September, regim vitamin and skincare yang ala-ala tu memang ke laut. Bila projek completed by 30 November sedar-sedar muka dah macam apa. Tengok pic Kak Naj snap last week. Ada pulak member department tegur "kulit ko tu dah kenape teruk nauu".😢😢



Pigmentation makin tambah, pores pulak macam dah boleh main congkak..kulit mengelupas..eye bag takyah cakap la..Kusam!Upset tau! Terus rasa nak telan je sebotol vitamin C tu dengan harapan cantik macam snow white dalam sekelip mata. Tapi hakak cepat-cepat sedar diri. No short cut short cut! Keep calm kata mat saleh. Yang penting jangan risikokan diri dengan produk dari bahan yang bahaya dan tak terjamin kualitinya.

So, Keep Calm and Lets Start balik Omega Guard, Vitamin C 500gm. Tak dilupa protein kebabom ie ESP.
Double dose okay! Lepas ni nak tambah Vitamin E. Zink pulak dah tak de stok.



Uols boleh ikut tip Dr Zubaidi ni. Mudah je nak kulit lawa ni. Kuncinya, RAJIN. Rajin dengan regim penjagaaan luar kulit muka dan jaga pemakanan kita. Suplemen is a must kalau umur dah 35 tahun ni. Masa talk dengan Prof Muhaya dulu pun ada mention pasal suplemen ni. Bukan sekadar untuk kulit cantik tapi lebih kepada penjagaan kesihatan. Makanan hari-hari tu pun bukan terjamin kita dapat nutrien nya. Terpulang la nak percaya atau sebaliknya.

Okay nant kak Naj share pasal vitamin2 cantik next entry dan progress kulit Kak Naj ok. Nak pegi memanjakan cik Dina bambam dulu.

Lots of 💗,
Kak Naj Shaklee
Free Consultation
012 3516473

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment