Tuesday, 17 January 2017

SUKA NYA HATI BILA GASTRIK TIADA LAGI

Khamis, 12 Jan 2017.

"Allahh..sakitnya perut Naj, kak"
"Eh bole drive tak ni??"
"Bole2, bole lagi nih"

Teringat mula dari Rabu malam Khamis tu Kak Naj dah mula rasa tak sedap perut. Memulas je tapi tahan kan aje sebab banyak task nak kena setel. Pagi Khamis pergi keje macam biasa tapi dalam jam 1100 pagi memang rasa dah tak tahan sangat..terbongkok-bongkok tahan sakit. Disebabkan dah tak mampu fokus dengan kerja, Kak Naj gagah juge berjalan ke klinik di The Intermark. Sampai turn, doktor pun check perut, "emmm..dah keras perut ni. Penah kena gastrik?".."Dulu memang selalu kena. Tapi ni dah lama tak kena".. "Cuba ingat balik semalam U ada makan apa"..."Makan asam laksa lunch semalam tapi tak pedas pun doktor"..."haaa...tu la. Memang la U rasa tak pedas..bla...bla..bla..".. Setempek kena explain ngan doktor..hahaha..Nampak tak salah sendiri di situ.😂😃

Balik klinik terus makan ubat yang before meal dan makan sikit biskut. Pastu tunggu lunch..lepas lunch makan lagi ubat after meal..tapi..masyaAllah..muka Kak Naj dok berkerut lagi. Sebenarnya doktor bagi MC tapi sebab banyak lagi task year end nak setel tak jadi la MC. Sampai ke petang menahan sakit. Bila bangun berjalan rasa dah macam kebayan pulak, terbongkok-bongkok..sebenarnya ini memang panorama biasa Kak Naj dulu2 bila kena attack dengan gastrik..tapi ni sejak lama tak kena terasa la juga macam mengada2 😂 (tapi seriusly sakit dan sakit itu tak selesa okeh!:))

** ngadu sokmo..hihi

Sampai rumah, kak Naj amik dinner nestum je..mudah2an tak lagi rasa nak muntah..sedang elok nak bukak beg amik ubat baru teringat pasal Ostematrix dan Peppermint Ginger Plus yang bantu redakan gastrik...Terus sepantas kilat bukak fridge and capai 2 benda tu. Kak Naj telan 4 biji Ostematrix + 4 biji Peppermint, minum air kosong dan terus babai anak2 nak tidur dulu...

Bangun subuh terus rasa AMAZINGGGG sangat sebab sakit memulas tu dah hilang. Syukur alhamdulillah..terus hilang risau pasal kerje..sebenarnya kan nak share dengan uol..

Ostematrix ni pil kalsium magnesium..dan kalsium magnesium bantu otot-otot kita menjadi lebih releks. Pendek kata, macam kita cramp kat betis tu, kalau amik kalsium magnesium inshaAllah hilang cramp2 tu..sama la macam otot perut yang jadi "cramp" bila terkena serangan gastrik..

Manakala Peppermint Ginger Plus pulak memang untuk buang angin dan bantu sistem pencernaan berjalan dengan lancar. Campuran 4 herba iaitu JINTAN MANIS, JINTAN HITAM, HALIA dan PUDINA..Kiranya dia bantu neutralize balik perut kita yang berasid tu..selesaaaaa je lepas amik Peppermint ni tau 😃



So, hari Jumaat tu memang datang kerje dengan riang ria lah Kak Naj...hihihi..so uols yang selalu kena gastrik tu cuba amalkan Oste dan Peppermint sebagai ikhtiar. InshaAllah..mudah2an baik terus gastrik tu.

Yang penting produk Shaklee ni selamat digunakan.

Ok sampai sini. Thanks for reading!😚

Kak Naj
012 3516473

posted from Bloggeroid

No comments:

Post a Comment