Tuesday, 3 March 2015

PROMO MAC : Mandi ESP!

Hiii...hiiii..hiiii... rasa macam nak melompat bila Shaklee annouce promo bulan ni is ESP! Jimat giler2! Beli 6 percuma 1, beli 2 dapat diskaun 5%. Mak-mak macam daku memang suka bab jimat-jimat. Nak-nak hat yang bagi cantik kulit and energi..hihihihi

serba sikit pasal ESP untuk yang belum jatuh cinta lagi.

54 tahun dalam pasaran
Sumber soya dari ladang organik
Sumber soya nya tidak dibasuh dengan alkohol
Sumber soya dibasuh dengan air bagi mengekalkan isoflaven
ada 5 jenis vitamin B
Tinggi kalsium
Bebas LAKTOSA
Bebas KOLESTROL
RENDAH lemak
Menyediakan 14 gram protein soya Non-GMO berkualiti tinggi  dengan semua  asid amino yang tubuh anda perlukan bagi proses sintesis protein termasuk sembilan asid amino penting. 



Secara umum, ada banyak masalah kalau kita kekurangan sumber protein yang baik dalam badan. Mari baca satu-satu :

1. Anemia (kurang darah atau kurang oksigen dalam darah)
2. 
Kidney disease (penyakit buah pinggang)
3.
 Liver (penyakit hati)
4. 
High Cholesterol (kolesterol tinggi)
5.
 Low blood pressure (tekanan darah rendah)
6. 
Low blood sugar (kandungan gula darah rendah)
7. 
Nerve instability (Fungsi saraf tak stabil)
8. 
Peptic ulcer (Ulser perut + usus)
9. 
Poor wound healing (Luka ambat sembuh)
10. 
Poor blood circulation (Pengaliran darah yang tidak lancar)
11. 
Poor vision (Penglihatan kurang baik)
12. 
Irritability (Badan menggeletar)
13. 
Fatigue (Letih lesu)
14. 
Weakness (Lemah)
15. 
Water retention (Tinggi kandungan air dalam tisu badan)
16. 
Prolonged period of time mental retardation (Terancat akal)
17.
 Lack of resistance to infection (Ketahanan badan rendah terhadap jangkitan)



emmmm...banyak kan risiko kalau kurang protein dalam badan. Fuhhh..nauzubillah.
Jangan tunggu lama-lama nak cuba ESP. Selalu sold out time promo ni. Mari wasap saya atau calling2 untuk COD di Bandar Sri Permaisuri.

OK! thanks for reading! Nant jumpa lagi next entri.


No comments:

Post a Comment