Tuesday, 17 February 2015

EVERYDAY IS BEAUTIFUL DAY, even a struggle day..

Hidup lebih meriah, lebih bermakna when we fight for it. Fight for what we want.

Tapi kadang kita ni manusia kan..terlupa dan terlupa. Bila diuji sikit terus lah nak melatah, nak marah, nak mengeluh.

Mengeluh pada perkara yang tak perlu pulak tu. Lupa kot kita “lahaulawala quwatailla billah”..? segala sesuatu terjadi dengan izin Nya.

Role kita adalah usaha dan berdoa..tawakal jua. Tapi kalau sesuatu dah berlaku tanpa kerelaan atau tak seperti yang disangka, berpegang lah pada - Allah knows BEST. Redha. Jangan mudah terpedaya pulak dengan mainan perasaan yang dikendalikan setan laknatullah. Jangan fikir yang bukan-bukan. Jangan!

Tak la semudah berkata-kata, tapi berusaha lah untuk terima dengan hati terbuka. Paksa lah diri untuk terus tersenyum. 



Nak menangis, menangis lah. Aku pun menangis. Tu pun nikmat Allah bagi buat melepas perasaan. Menangis kat Dia lagi bagus. Usahlah ditoleh kiri kanan, bersoal jawab pulak dengan hati “kenapa jadi kat aku?? Why me?” oh lorat sungguhhh.. Soal-menyoal dalam hati tak pernah habis. Nak-nak pulak kalau setan tolong jawabkan. 

Hold on to Him. Remember that.

Nah, dengar lagu sat buat tenang-tenang hati. Jangan lupa istigfar bebanyak.



Thanks for your time. Jumpa lagi next entry!

No comments:

Post a Comment